Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Νυχτερινές Φωνές!!! 


          Στις 2 Δεκέμβρη 2022,οι μαθητές του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Εμπρόσνερου είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν στο χώρο του σχολείου τη θεατρική ομάδα «στη Διαπασών» (με έδρα τα Χανιά), οι οποίοι με τη συνοδεία της μαριονέτας (ο… Gianni Rodari αυτοπροσώπως!) και μουσικών οργάνων παρουσίασαν τη θεατροπαιδαγωγική παράσταση:
“ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ”
          Πρόκειται για μια διασκευή του παραμυθιού Νυχτερινές φωνές του Ιταλού παιδαγωγού Gianni Rodari.
          Αφορά έναν ηλικιωμένο άντρα που κάθε νύχτα ακούει κλάματα και τρέχει σε κάθε γωνιά της γης για να βοηθήσει. Πώς τελειώνει αυτή η ιστορία; Έχει 3 διαφορετικές εκδοχές τέλους, πράγμα που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για επιπλέον διαφορετικές εκβάσεις, δίνοντας τον χώρο στους μαθητές και στις μαθήτριες να εμπλακούν ενεργά με την υπόθεση. Η απόδοση της ιστορίας γίνεται με αφήγηση, μουσική συνοδεία και υποκριτική ερμηνεία με χρήση θεατρικής μάσκας. Η επιλογή της μάσκας έγινε με βασικούς γνώμονες την θεατρικότητα που μαγνητίζει το βλέμμα, αλλά και την αποστασιοποίηση που οδηγεί σε σύνδεση με την ιστορία και τα νοήματά της, χωρίς ταύτιση με τους χαρακτήρες. Το ύφος της διασκευής είναι κατά βάση ρεαλιστικό, αν και η ιστορία περιέχει υπερρεαλιστικά στοιχεία τα οποία οδηγούν σε μια προσέγγιση διανθισμένη με χιούμορ.

           Τα παιδιά μας απόλαυσαν την παράσταση, η οποία μέσω της διάδρασης, τα ψυχαγώγησε αλλά και τα προβλημάτισε, δίνοντας το μήνυμα ότι, ό,τι δεν μας αρέσει στη ζωή μας, μπορούμε, και πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να το αλλάξουμε!

          Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους ευχψόμαστε καλή συνέχεια!


           Ορισμένες φωτο από την δράση εδώ,πάντα με την έγγραφη συναίνεση των κηδεμόνων των παιδιών...